Tja, ik kom vaak niet verder dan verkeerde houding of verkeerde beweging. Stress is ook een inkoppertje…
Gisteren maar even serieus mijn licht op gaan steken op het internet. Plopt direct een liedje in mijn hoofd: Google weet alles, google is heilig (ooit geleerd van twee buurmeisjes, waarvoor mijn dank!).

Rugklachten a, rugklachten b

Nou, ik kreeg aardig wat suggesties maar ook een hoop “onzin”. Finetunen dan maar “rugklachten na a”, “rugklachten door a”, “rugklachten bij a”…

Wat me direct opviel is dat de oorzaken van rugklachten als volgt zijn in te delen:
Oorzaak buiten je zelf: het matras waarop je ligt, de autostoel, het lange rijden, aangereden worden, te lang zitten, je bureaustoel die niet lekker zit, je werk, de stress op je werk, langdurig computerwerk, kou, hardlopen of juist niet…
Oorzaak omdat je wat lichamelijks mankeert: zwangerschap (begin: innesteling, eind: de baby druk tegen je ruggengraat), griep, hoe sterk/stabiel is je romp, overgewicht, hoesten, organen die niet goed werken (alvleesklier, darmen, nieren, blaas), overgang, fibromyalgie, reuma, hernia, hart, hormonaal, overgang, jicht
Oorzaak omdat je wat mentaals mankeert: angst, stress, somberheid, en boosheid. Emoties gaan letterlijk op je rug zitten.

Emoties – mentaal – tussen de oren

Niemand wil horen dat een pijnlijke rugklachten door een emotie komt. Waarschijnlijk worden alle ziektes veroorzaakt door het niet luisteren naar het lichaam. Gevalletje ‘je brein achter nalopen’.

Wanneer krijg ik rugpijn? En waarom mijn rug en niet mijn pols?
Het is maar net hoe jouw lichaam communiceert met jou… en of jij er naar luistert.
Doe je er wat mee of schud je het van je af en ga je door. Dan kan je lichaam niets anders doen dan in de herhaling gaan en met een schepje bovenop.

Ga even zitten, haal adem, zie de situatie in gedachten, plaats van iemand anders in de hoofdrol: wat zou je die persoon dan adviseren?

Zo’n ‘simpele’ oefening werkt heel verhelderend!

Dan is er maar 1 oorzaak:

Het niet luisteren naar de signalen van je lichaam.

Auw dat doet zeer!

Dat ben ik van huis uit niet gewend: kop er voorhouden, gewoon doorgaan, iedereen heeft wel eens wat, stel je niet aan en ga zo maar door. Iedere familie heeft zo zijn eigen stokpaardje want dat is wel zo gemakkelijk: hoeven we niet naar ons zelf te kijken!
Herkenbaar? En dat geven we allemaal door aan onze kinderen, ik ook (sorry, lieve dochter van me).

Toch het verkeerde beroep gekozen?

Je zou het bijna gaan denken: was coach of psycholoog geworden joh!
Welnee, via reflexzone ben ik altijd bezig met inzichten door te geven. De ene keer beter dan de andere keer want mijn hoofdprioriteit is het geven van de allerbeste reflexzonebehandeling ooit.

Dan moet ik altijd denken aan het begin van het derde studiejaar aan de HAN (Haagse Academie voor Natuurgeneeswijzen). De docente vroeg ons wat doet reflexzone nu eigenlijk? Na heel wat heen en weer gepraat zegt ze: Reflexzonetherapie zet alles in beweging!

Dus ook de bovenkamer van ons. Kijk dan zijn we waar ik het in deze blog over heb.
Anders denken is heel vaak de oplossing.

Heb je daar hulp bij nodig? Reflexzone zou je zomaar kunnen helpen, fysiek en mentaal!