Magneet massage

Al doende leer men van alles: van ondernemen tot andere vormen van behandelen. Zo heb ik nog voordat ik met de studie reflexzonetherapie een stoelmassage geleerd met olie op blote huid. Sinds kort kan ik deze massage stoel in zetten voor de magneetmassage!

Nico Haak

Hé denken nu de “ouwetjes’ onder ons: Nico Haak. Ja, Nico was een fan van de magneet armband. Ook ik snapte nooit waarom tot dat Jeannette Bal me vertelde dat magneet ijzer aantrekt…Ja, dus?? Rode bloed cellen bevatten ijzer: klonk, daar viel het kwartje!

Biologie les

Bingo, ja natuurlijk wordt er dan iets in gang gezet: de rode bloedlichamen worden aangetrokken en met deze verschuiving wordt het weefselvocht in beweging gebracht, krijgen cellen sneller verse voedsel, meer zuurstof en kunnen zij hun afvalstoffen afvoeren waaronder koolstofdioxide. Kortom er gebeurd iets. Ik zag het instructie filmpje al voor me… geloof dat dit nog niet bestaat.

Eerst maar ff op mezelf uitgeprobeerd

Ik heb krakende knieën, na 55 jaar in dit leven beginnen bij mij diverse onderdelen te slijten (en dat terwijl ik nog lang niet alles intensief gebruikt heb). De 2 krakende knieën heb ik nu gereduceerd naar 1 krakende knie! Dat binnen een week. Top. Met reflexzone kan ik een heleboel maar defecte onderdelen repareren daar heb je een hele lange adem voor nodig via reflexzone. Misschien als je het heel consequent elke dag doet…

Dus nieuw in de praktijk

Naast reflexzone op voet of gezicht, naast stoelmassage nu ook MAGNEET massage in de praktijk.
Een super zachte massage over de kleding, of met olie op blote huid en ontzettend ontspannend.

Een combi is ook mogelijk: voetreflex met de laatste handeling met magneten werd al heel goed ontvangen. De magneten vasthouden of op pijnlijke plekken neerzetten vond diverse klanten ook erg prettig.

Rustig aan beginnen

Magneten doen meer dan je zo op eerste gezicht zou zeggen: je kan er gevoelig voor zijn en misselijk of licht in het hoofd worden. Dus rustig an beginnen.

Zijn er dan restricties?
Ja, mensen met pacemakers de magneet mag daar niet te dicht bij komen. Ook mensen die gevoelig zijn voor trombose moeten deze vorm van massage overslaan (geldt overigens voor bijna alle vormen van massage). We zetten de bloedstroom in beweging: dat zou zomaar een trombus los kunnen laten schieten.