Deed ik iets raars? Tja, het is maar hoe je er naar kijkt!

Gezondheid

Gezondheid is meer dan afwezigheid van ziekte, is meer dan goed voor jezelf zorgen en meer dan stress buiten de deur houden. Als je dat zonder verdere uitleg snapt dan ben je op het juiste adres.

Want ik ga er vanuit dat iedereen, zelfs jij, jezelf kan helen, herstellen, mogelijk zelfs genezen. Om dit zo ronduit te zeggen, worden veel mensen zenuwachtig van. Ze vinden het maar vreemd om op deze manier naar gezondheid kijken.

Stel je nu eens voor een maatschappij die een met de natuur leeft en vanuit bovenstaand principe. Hoe mooi zou dat zijn?!

De laatste tijd bekruipt me het gevoel dat wij mensen de draad volledig kwijt zijn. Om maar niet op te vallen, kruipen mensen letterlijk weg. In afwachting op betere tijden. Hallo!? Zijn we hier op aarde om weg te kruipen? Niet meer naar de dokter durven, want die heeft het al zo druk. Door blijven lopen met vage klachten waarvan ik denk dat je heel goed weet waar het vandaan komt. Help jezelf nou eens een keer!
Jezelf helpen? Dat is vreemd, je hoort een ander te helpen… toch? Weer wat vreemds.

Jezelf helpen kan op zoveel verschillende manieren

voldoende slapen: een uitgerust lichaam kan zichzelf beter herstellen dan een vermoeid lichaam
gezond eten: zonder de juiste bouwstoffen… tja wat wil je bouwen een huis zonder of met kozijnen?
voldoende water drinken: als een lichaam uit meer dan 70 % water bestaat, waar komt dat water dan vandaan?
voldoende beweging: rust roest, dat wat je niet gebruikt verdwijnt! Gebruik je spieren met grote regelmaat, gewoon matig – wandelen, fietsen..
gezond denken: als je altijd in jezelf zit te mopperen, hoe kan het dan dat je verwacht een goed humeur te hebben? Trek positiviteit aan door afscheid te nemen van gemopper!
je zelf een “behandeling” geven: ben je bij mij voor een behandeling dan krijg je 9 van de 10 keer huiswerk mee!

Tijdens mijn opleiding hebben we het over bovenstaande gehad, tijdens mijn scriptie onderzoek mocht ik het vooral NIET hebben over voeding?? Dat werd ‘te ingewikkeld’ genoemd. Klopt helemaal! Vraag je even af: wat verwacht je van je brein als je daar ongezonde voeding in stopt. Mijn afgestudeerscriptie ging over ADHD/DYSLEXIE of reflexzone daar een positief effect op heeft. Voor mij hoort daar voeding bij, beweging ook! Tja eigenlijk alles wat ik hierboven schreef.

Ga de uitdaging aan met jezelf

En zelf tuin ik er ook regelmatig in, drink ik sloten vol koffie (zeer vervuild water) in plaats van water. Zit ik achter mijn laptop ijverig dit te schrijven en vergeet ik te bewegen. Kortom ik daag jullie uit: schrijf eens op wat eet, drink en beweeg jij op een dag. Dit schema mag je hieronder direct downloaden en aanpassen naar je eigen situatie:

Stuur een mail naar mij mocht je met vragen zitten: info@aliebruinsreflexzone.nl

En die behandeling voor jezelf?

Dat is inderdaad vreemd: dan kan iedereen het zelf doen, dan komen er geen klanten meer…. is dat zo? Het is toch de bedoeling dat je goed voor jezelf zorgt, die ZORG ga jezelf toch niet uit handen geven? Of kan voor je zelf zorgen ook betekenen dat je iemand vraagt om een behandeling? Dat voelt altijd anders dan dat je het zelf doet. Net als koken, als een ander voor je kookt smaakt het anders vaak lekkerder.

Wat kan je allemaal zelf, kan gewoon naar hetzelfde rijtje als hierboven zijn:
op tijd naar bed, op tijd er uit
gezond eten
voldoende water drinken
voldoende beweging
gezond denken
en een behandeling voor jezelf: dat kan op elke moment van de dag bij alle routines die je toch al doet.

Online training

Op 5 maart start de online training “Laat je gezicht je medicijn zijn” dit naar aanleiding van mijn e-Book. Via deze training kom je er achter wat je zelf kan doen op je gezicht voor onder andere rugklachten.

Onder andere met dit soort plaatjes:

nekklachten
Behandel je nek op je gezicht: hoe?
Boek een afspraak of volg de training!