Over Alie – (Bij)Scholing

In 2007 heb ik Simpel & Doeltreffend opgestart. In hetzelfde jaar begon ik tevens met de HBO opleiding tot reflexzonetherapeut in Den Haag (HAN: Haagse Academie voor Natuurgeneeswijze). Sinds juni 2011 ben ik afgestudeerd als reflexzonetherapeut. In mijn praktijk geef ik reflexzonebehandelingen op de voet en het gezicht en nek/rug massage.

Na mijn afstuderen heb ik diverse bijscholingen gevolgd:

 • ADHD/Dyslexie – Total Health
 • De workshops van en met Hanne Marquardt
  Deze ruim 80 jarige reflexzonetherapeute heeft reflexzonetherapie tot een gedegen therapie gemaakt. Zij heeft diverse reflexzone scholen in Europa opgezet. Mooi om te zien hoe zij reflexzonetherapie nog steeds met passie doceert.
 • Zwangerschapsreflexzonetherapie heb ik 2x gevolg in Nederland – Carla Huis in ‘t veld en in Engeland – Suzanne Ensher
 • Orthopedische reflexologie – Spiros (zal later zijn achternaam op zoeken)
 • Sportreflexologie – John Rooms
 • Slaapproblemen –
 • Diverse bijscholingen om de medische kennis op peil te houden
 • Diverse bijscholingen om die voorheen in een categorie vielen die verplicht was en voor mij van toegevoegde waarde
  • Ik zal later deze lijst up to date maken

Gezondheid is voor mij erg belangrijk, zeker omdat mijn (inmiddels ex-)man dagelijks pijn heeft. Hij heeft een vorm van reuma, is zwaar allergisch voor van alles en nog wat en hierdoor is ook nog COPD ontstaan. Tijdens de opleiding was hij een gewillig proefpersoon. Hij merkte dat de klachten (gewrichtsklachten, benauwdheden, hooikoorts) milder werden maar vooral dat de pijn verzacht werd.

In de loop van de jaren heb ik vele mensen met hun klachten kunnen helpen: met stress klachten, acné, migraines, gewrichtklachten, zwangerschapsklachten enzovoort.

De kans is groot dat jouw klacht er niet bij staat… daarom nodig ik je uit om te bellen/appen of te mailen voor een gratis advies gesprek. Al pratende kom je er achter of reflexzone jouw oplossing is.