Bedankt voor je inschrijving voor Verbeter je Leven – Begin bij jezelf

Met deze checklist zet jij jezelf aan het werk! Vul hem in met alles wat je wilt verbeteren in je leven. Vuistregel: 1 hooguit 2 verbeterpunten per 30 dagen, zodat je je leven serieus verbetert.

Meer verbeterpunten?

Die schuif je door naar de volgende maanden. Er van uitgaande dat je nog wel een tijdje rondloopt op deze aardkloot komt het vanzelf aanbod (en anders is het blijkbaar niet belangrijk genoeg). Wees dus realistisch en besef dat je het niet voor mij doet maar voor jezelf!

Beloon je zelf

Door er elke maand bij stil te staan dat je bezig bent je leven te verbeteren is het belangrijk dat je jezelf beloont daarvoor. En let op: ook als iets maar half gelukt is, is het een beloning waard: je bent er mee bezig geweest!

Half gelukt?

Ga dan terug naar de tekentafel:
– was het verbeterpunt realistisch genoeg? Te groot: hak het in stukjes.
– andere zaken belangrijker: doe deze dan de komende 30 dagen en zet dit punt terug op je “verlanglijst”. Maar denk ook na waarom andere zaken voorrang krijgen.
– welke reden geef jij aan ‘half gelukt’: is het een reden of een smoes. Kijk kritisch naar je zelf zonder uit het oog te verliezen dat je je leven wilde verbeteren.