In “Over Alie” kan je lezen hoe ik van juf willen worden, diëtetiek, ICT naar reflexzonetherapie (RZT) gerold ben. Boeiend hoe het leven zo lopen kan.
Nu heb ik veel plezier in het geven van RZT behandelingen maar die ICT-techniek: ik blijf het wel erg leuk vinden. Vandaar dat ik recentelijk veel op Instagram en Facebook te vinden ben. Wie weet zal de toekomt uitwijzen dat een combi geschikter is voor me. Hé staat daar OTR dan voor? Ja: Online Training Reflexzone!!

Weten wat je wilt worden

Soms heb je mensen die van jongs af aan weten wat ze willen worden later als ze groot zijn. Zo knap… Daar hoor ik niet bij. Het kan maar zo zijn dat ik op mijn 55ste als nog voor een andere weg ga kiezen. Dan wordt het riedeltje van 13 beroepen in een dozijn nog langer. Al kan ik het me niet voorstellen dat ik zonder reflexzone zou moeten leven!

De huidige wereld staat op zijn kop en mijn praktijk is leeg…
Mijn besluit staat vast: mijn praktijk zal zich moeten aanpassen. De eerste online training staat op stapel: OTR. Op 14 februari gun ik iedereen een mooi cadeau: Online Training Reflexzone – Tackel je Stress! Op die datum kom ik om 14:00 live om meer mensen te laten zien wat ik dan ga doen!

Want ik ben op zoek naar enthousiaste mensen die met de pilot mee willen doen. In grove lijnen heb ik in mijn hoofd welke kant het opgaat.
Daar het mijn eerste keer is en ik nog van alles aan het uitproberen ben en momenteel naar een lege agenda zit te turen, wil ik hier wel een kleine prijs voor vragen.
Zou dat voor jou iets zijn? Een online programma met 4 tot 5 lessen van een half uur (kan uitlopen) met daarin uitleg waarom je jezelf, je omgeving van stress naar relax kan krijgen via reflexzone?
Ben je relaxed dan kan je juist met dit programma de eerste nood verlichten bij je in paniek zijnde vrienden. Ben je zelf super gestrest dan kan je jezelf tot kalmte manen.

Maar waarom dan?

‘Hé Alie, zo ga je toch zelf je glazen in gooien? Hoef ik niet meer naar je praktijk…’ Ja, die kans is bestaat. Al denk ik dat als iemand anders (ik dus) je voeten of je gezicht behandeld het echt wel anders aanvoelt dan als je jezelf een behandeling geeft.

Ik voorzie dat zolang er griep golven zijn er ook corona golven zijn en we (therapeuten met een contact beroep) continue de klos zijn en onze praktijk kunnen sluiten. Als die keren zitten mensen (jij dus) met de handen in het haar. Want je mag niet komen, hooguit op bezoek voor een bakkie troost. Voor die keren is het van belang dat je zelf een behandeling geleerd hebt om de eerst nood zelf te kunnen verlichten.
In feite deed ik dit altijd al: kom je voor een voetbehandeling dan krijg je een gezichtsschema mee om zelf aan de slag te gaan. Kom je voor je je rug en behandelde ik je gezicht en kreeg je een rare oefening mee (draaien met je pols, bijten op je duim) voor extra pijnverlichting. Dit ging dan meestal voor lichamelijke klachten en ja een volgende pilot zal daar over gaan! Maar stress lijkt me voor nu een voor iedereen geldend issue waar je wat aan hebt. Helaas mag ik me ervaringsdeskundige noemen tegenwoordig met mijn volle rugzak in de loop van de jaren. Dus ja ook dat is een reden om reflexzone op waarde te schatten. Zo iets simpels met zo’n effect.

Grootste vraag is: doe jij mee?!

Hier kan je je inschrijven: